Geschiedenis van het gebouw.

Aan de Pannenweg 208 te Nederweert is in 1994 een bedrijfspand met kantoor en inpandige bedrijfswoning gebouwd  waarin het bedrijf “Wireco” werd gehuisvest. 

In 1996 en 1999 zijn er twee loodsen gebouwd en in 2000 is er ’n woning op de begane grond gebouwd. 

In 2015 is het dakterras overkapt voor de uitbreiding van de kantoor gelegen op de 1e verdieping.

In 2017/2018 is de woning verbouwd tot 6 kantoorruimten en is voorzien van twee pantry, dames- en herentoilet en een gezamenlijke vergadering ruimte. Inmiddels bestaat het gehele gebouw uit 7 kantoorruimtes en 4 bedrijfsloodsen al dan niet met inpandige kantoorruimtes.

 

Het ontstaan van de naam Bedrijvencentrum De Vuurmolen

De uitvinding van de stoommachine door James Watt lag aan de basis van de Industriële Revolutie. De overgang van wind naar vuur markeerde ook de overgang van traditionele nijverheid naar de moderne industrie. De eerste kennismaking van de Nederweertenaren met stoom was rond 1850, toen de stoombootdienst van Maastricht naar Den Bosch dagelijks door het Nederweerter kanaal voer.

In 1852 kwam in Nederweert de eerste stoom aangedreven “koren-, schors-, en oliemolen. 

De nieuwgebouwde stoommolen van 8 PK kreeg van de Nederweertenaren al gauw de naam ‘De Vuurmolen’. Het was immers het vuur waarmee water tot stoom werd gekookt en waarmee vervolgens de turbine van de molen werd aangedreven. Deze molen stond in de directe nabijheid van het bedrijvencentrum De Vuurmolen op het huidige industrieterrein de Pannenweg.